Klart for folkefest i Hardanger

Mange mennesker vil få en ny og bedre hverdag når Hardangerbrua åpner lørdag. Dette er et praktfullt byggverk som vil bety mye, spesielt for folket som bor i Hardanger, men det vil også bety enormt mye at man får en ny fastlandsforbindelse mellom Oslo og Bergen.

For mange vil det være en befrielse når den siste ferja mellom Brimnes og Bruravik klapper til kai. Noen vil selvsagt savne ferjene, men for de aller fleste vil friheten med på kjøre når man vil bety enormt mye. Spesielt den siste tiden har det vært kaos på disse ferjene etter brannen i Gudvangatunnelen. Det har vært kilometervis med bilkøer og mye frustrasjon.

Når snorene klippes lørdag, blir det sikkert sagt mange bevingede ord. Vi får håpe at man ikke glemmer alle dem som har bidratt i konstruksjon, beregning og bygging av denne brua. Det er et enormt og praktfullt byggverk.

På forhånd var det mange skremsler mot å bygge Hardangerbrua. De ivrigste motstanderne påsto at brua ville drepe alt fugleliv i fjorden. Det ble påstått at fuglene ville kollidere med brua. Ja, det var ikke grenser for hvilke ulykker som ville ramme fjorden.

Når har Hardanger fått en ny attraksjon.Vi gratulerer med dagen.