- Flere studentboliger enn noensinne

– Studentboliger er et viktig virkemiddel for å sikre lik rett til høyere utdanning, og derfor har regjeringen satset sterkt på utbygging av studentboliger. Det skal vi også gjøre framover, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

I regjeringsplattformen Soria Moria II, er det programfestet å bygge 1000 studentboliger i året. Dette målet er mer enn oppfylt og regjeringen har ved to anledninger, og senest i inneværende år, gitt tilskudd til om lag 1 500 studentboliger. Til sammenligning ga Bondevik II-regjeringen tilskudd til 2 361 boliger i sin regjeringsperiode. Siden 2006 har regjeringen gitt tilskudd til 7800 studentboliger.

– Jeg vil råde studenter som nå har fått studieplass men står uten bolig, til å bruke nettverket sitt, sosiale medier og sjekke det private markedet. Jeg vil dessuten oppfordre private aktører til ikke å utnytte situasjonen og ta urimelig høye priser, sier Kristin Halvorsen.

Førstkommende mandag vil kunnskapsministeren åpne Lerkendal studentby i Trondheim, som totalt skal romme 612 studentboliger.