Rekordmange vil bli ingeniør i Forsvaret

Forsvaret opplever i år et rekordhøyt antall søkere til sine ingeniørlinjer. Den største økningen har Forsvarets ingeniørhøyskole med 69 prosent flere søkere

Forsvarets ingeniørhøyskole utdanner ingeniører i telematikk og data og tar årlig inn inntil 40 studenter. I 2012 var det 148 søkere til Forsvarets ingeniørhøyskole. I år har de fått 250 søknader.

– Fra søkermassen skal vi velge ut de 40 personene som er best skikket til å studere ved Forsvarets ingeniørhøyskole, sier generalmajor Roar Sundseth, sjef for Cyberforsvaret i en pressemelding.

Utdannelsen ved Forsvarets ingeniørhøyskole er en vesentlig investering for Forsvaret. Det koster halvannen million å lede en elev gjennom utdannelsen.

– Derfor ønsker vi et bredest mulig seleksjonsgrunnlag for å sikre oss de beste kandidatene til skolen, sier Sundseth.

Han forteller at søkernes fysiske form, psykiske skikkethet, lederskapsevner og ingeniørferdigheter vurderes nøye for å kunne plukke ut dem som er best egnet til å bli utdannet til kombinasjonen ingeniør, leder og soldat.

– Etableringen av Cyberforsvaret i 2012 signaliserer også et fokus og en prioritering i Forsvaret og i det norske samfunnet som mange ønsker å være en del av, sier han.

Også ingeniørlinjen på Krigsskolen opplever en kraftig økning i antall søknader. I fjor kom det inn 71 søknader. I år har fått 93, en økning på 31 prosent.