Nyhetene tar ikke ferie

Det strømmer fortsatt på med nyheter fra byggenæringen til tross for at vi nå er inne i feriemåneden juli. I Byggeindustrien følger vi nyhetsstrømmen – og daglig legger vi ut meldinger om store og små hendelser på bygg.no. I juni ble det registrert 200 191 unike brukere på nettstedet vårt i følge TNS-Gallups offisielle målinger. Vi har også god trafikk på hage.no.

Ellers er det hyggelig å se at aviser og andre nettsteder siterer fra våre saker. Det gjelder oppslag både fra bladet Byggeindustrien og fra bygg.no.

I de siste dagene har det selvsagt vært mye fokus på kollapsen til Alpine Bau og de konsekvenser det får både for Fellesprosjektet ved Mjøsa og for alle leverandører og underentreprenører. I denne saken har vi lagt ned store ressurser i å finne årsaken til hendelsen. Det som kommer frem, er ikke bare bra.

I dag setter vi nok en gang søkelyset på skandalesaken i Bergen hvor Studentsamskipnaden i Bergen (SiB) nå varsler erstatningssak i forbindelse med byggingen av de727 studentboligene ved Store Lundegårdsvann. Mange må gå i seg selv i denne saken. Entreprenørene i EBA Vestenfjeldske avdeling ropte varsku om en uryddig kontraheringsprosess. De advarte byggherren – og de fikk rett.

Ellers har 1. juli vært begivenhetsrik for mange bedrifter og foretak i byggenæringen. Det har vært mange sjefsskifter og andre skifter i stab og organisasjon. I Veidekke har to nestorer (Terje R. Venold og Kai Krüger Henriksen) overlatt sine poster til Arne Giske og Grete Ingeborg Nykkelmo. I Statsbygg har Øyvind Christoffersen etter to åremålsperioder overlatt roret til Harald Vaagaasar Nikolaisen som kommer fra Jernbaneverket. Vi ønsker alle som har fått nye oppgaver en god fremtid og vi takker dem som har gått av.

Vi ønsker ellers alle våre lesere en fortsatt god sommer! Og følg med på våre nettsider.