100 dager til overlevering av Kunnskapssenteret

Onsdag 25. september klokka 11 overleveres Kunnskapssenteret til St. Olavs Hospital og NTNUs medisinske fakultet. Med andre ord: Om hundre dager er siste senter fullført i Norges største sykehusutbygging.

– Kunnskapssenteret og Olav Kyrres plass er indrefileten i Trondheims nye medisinske bydel, der vi nå har bygd ut 225.000 kvadratmeter universitetssykehus i grønne og fine omgivelser, direktør Bjørn Remen i Helsebygg.

Men samtidig advarer helsebyggsjefen sterkt mot å tro at jobben er gjort før alle deler av siste senter er gjort ferdig, skriver Helsebygg Midt-Norge på sine nettsider.

– Vi må holde trykket oppe til siste slutt. Det er helt uaktuelt å overlevere et bygg som ikke fullt ut er i samsvar med bestillingen vi har fått, påpeker Remen.

Han minner om at oppdragsgiverne krever dokumentasjon på at alle leveranser er som forutsatt – og at Helsebygg, som byggherre, aldri vil akseptere at avvik lukkes hvis det ikke er helt fullført.

For tida blir det gjennomført omfattende tester i hele Kunnskapssenteret, og Remen legger ikke skjul på at deler av dette arbeidet ligger noe etter plan.

– Nettopp derfor er det særdeles viktig at alle involverte er absolutt skjerpet, og fullfører med godkjent kvalitet, sier Remen.

– I innspurter som dette kan det være fristende å slappe av på sikkerhetskravene?

– Det er helt klart en fare. Når det er mange armer og bein i sving, går det fort ut over HMS. Men heller ikke i denne perioden kan vi tillate oss å senke kravene. Vi skal ikke ha skadefravær!

– Det er befaringstid i Kunnskapssenteret. Hvilke reaksjoner får Helsebygg fra de som skal bruke bygget?

– Så langt er signalene fra universitet og sykehus at dette blir svært bra. Nå må vi passe på at de sier det samme om 100 dager, 25. september.

– Om bare åtte dager, 25. juni, kåres vinneren av Statens byggeskikkpris, der St. Olav-prosjektet er nominert. Regner du med seier?

– Konkurransen er knivskarp, men det er en ære bare å tilhøre finaleheatet. Om vi vinner eller ikke, er det uansett en flott anerkjennelse av at vi virkelig har fått til noe på Øya.