Norgeshus foretar kalkulasjonsløft

Norgeshus har valgt kalkulasjonskonseptet til Holte. –Vi forventer å halvere tiden vi bruker på kalkulasjon, kommenterer Norgeshus-sjef Dag Runar Båtvik.

Norgeshus har valgt Holte som leverandør og samarbeidspartner for alle kalkulasjonsrelaterte forhold. Med dette får Norgeshus tilgang til markedets mest komplette og brukervennlige konsept innen kalkulasjon. Med SmartKalk som felles plattform innen kalkulasjon ivaretas alle aktiviteter og oppgaver knyttet til prosessene fra tegning til kalkulasjon, og til slutt dokumentasjon, heter det i en pressemelding.

Viktig valg
– Dette har vært et viktig valg vi har brukt mye tid på. Vi skal være en av bransjens ledende boligleverandører, og da er det avgjørende for oss å ha gode IT-systemer. For å effektivisere hverdagen for våre forhandlere har vi i løpet av de siste årene lagt ned betydelige ressurser i å utvikle en moderne og stabil IT-plattform, og den nye kalkulasjonsløsningen er et viktig ledd i denne utviklingen, forteller adm. direktør Dag Runar Båtvik i Norgeshus,

Adm. direktør Per Kveim i Holte as er meget fornøyd med at valget falt på Holte.

– Vårt mål er å gjøre hverdagen enklere for våre kunder, og kalkyletjenester og kalkulasjonsprogrammer er definitivt et av våre sterke fagområder, sier han og opplyser at effektiviteten og potensialet i kalkulasjonssystemet øker med antall forhandlere som tar dette i bruk.

Båtvik håper at forhandlerne ønsker å inngå denne avtalen slik at boligkjeden kan utnytte fordelene ved å ha en felles plattform i kalkulasjonsrelaterte forhold.

– Vi mener SmartKalk er per i dag er markedets mest innovative og moderne kalkulasjonskonsept. Norgeshus vil i fremtiden være en aktiv og viktig samarbeidspartner for Holte, og deres innspill vil bli viktig bidrag for videre utvikling som igjen vil være fordelaktig for forhandlerne til Norgeshus, fremholder han.

Nye muligheter
Båtvik mener det nye kalkulasjonssystemet gir helt nye muligheter.

– Vi får en totalpakke med muligheter til revidert kalkulasjon i tilfeller der det skal foretas endringer av boliger. Kunden kan nå få nøyaktig pris hvor for eksempel annen parkett, annen kledning på veggen, annen type vinduer er tatt med. Med alt på plass blir kalkulasjonen hundre prosent nøyaktig, noe som er viktig både for logistikk og framdriftsplan, sier han

Båtvik regner med at Norgeshus vil spare inn halvparten av tiden på kalkulasjon med SmartKalk.

Norgeshus er en av landets ledende boligleverandører. 100 forhandlere er tilknyttet kjeden - som bygger hus, leiligheter, hytter, fritidsboliger, næringsbygg og offentlige bygg. Norgeshus dekker hele spekteret av oppgaver innen boligbygging fra regulering og arkitekturprosjektering til søknadshåndtering og ferdigstillelse.