Vannverkssjefens jaktfarm solgt

Den sørafrikanske jaktfarmen til den korrupsjonsdømte vannverkssjefen på Romerike er nå solgt for 30 millioner kroner.

Det er to år siden den 80.000 mål store eiendommen ble lagt ut for salg, men på tirsdag kunne daglig leder i Nedre Romerike Vannverk AS, Dag Jørgensen, signere salgsavtalen i Sør-Afrika, skriver Romerikes Blad.

I tiden som har gått, har valutakursene endret seg i feil retning, og gevinsten av salget er dermed mindre enn kalkulert, men Jørgensen er fornøyd. Han er ansvarlig for oppryddingsarbeidet etter korrupsjonssaken. Fra før er det solgt unna en næringseiendom, mens salg av en gruppe boligtomter gjenstår.

– Salget i Sør-Afrika har også en signalverdi, i tillegg til den økonomiske. Mange oppfatter jaktfarmen som selve symbolet på den økonomiske kriminaliteten i vannverkssaken, sier Dag Jørgensen til avisen.

Det er ventet at oppryddingsarbeidet totalt vil innbringe rundt 600 millioner kroner, som skal betales tilbake til vannverkets eierkommuner på Romerike i Akershus.

Den tidligere vannverkssjefen Ivar T. Henriksen ble i mai 2010 dømt til sju og et halvt års fengsel for korrupsjon og økonomisk utroskap. I Eidsivating lagmannsrett ble han kjent skyldig i korrupsjonshandlinger for 10 millioner kroner, mens utroskapen ble anslått til en verdi av rundt 30 til 35 millioner kroner, i tillegg kommer «illojal disponering» av minst 10 millioner kroner.