Energieffektiv støtteordning på plass

Mandag ble nye støtteordninger for energieffektivisering av eksisterende bygg lansert hjemme hos olje- og energiminister Ola Borten Moe. «Et kinderegg til norske boligeiere» uttaler Glava.

I en pressemelding fra isolasjonsgiganten Glava omtales de ferske støtteordningene fra Enova som en vinn-vinn-situasjon for norske boligeiere. Administrerende direktør Jon Karlsen uttaler at ordningene er høyst velkomne.

– Man kan jo alltid ønske seg enda bedre intensiver, men jeg mener dette er tilstrekkelig til at mange vil oppgradere boligene sine. Det er på mange måter et kinderegg for huseieren: Du sparer penger på strømregningen, samtidig som boligen blir mer komfortabel. Dette er noe de fleste av oss i utgangspunktet ønsker oss, og nå får du altså økonomisk bistand for å gjøre oppgraderingen.

De nye Enova-ordningene lar boligeiere som vil energieffektivisere boligen opp til 5.000 kroner i støtte for energivurdering av boligen, og opp til 125.000 kroner i støtte for selve oppgraderingen, såfremt du handler i tråd med energirådgiverens tiltaksplan.

Dette dekkes av Enovas nye støtteordninger:

Energirådgivning

Energioppgradering av boligen

Utfasing av oljekjel

Omlegging av el-basert til fornybar vannbåren oppvarming

Sentralt styringssystem

Solfanger

Støtte til passivhus og lavenergibolig (gjelder kun nybygg)

(For borettslag og sameier finnes egne støttetilbud)

Les mer om støtteordningene her.