Felles planprogram for nytt sykehus i Møre og Romsdal

Kommunene Molde, Gjemnes og Kristiansund legger i juni fram et felles planprogram for nytt sykehus i Nordmøre og Romsdal.

Helse Møre og Romsdal skal som kjent planlegge nytt akuttsykehus et sted mellom Hjelset og søre Frei. Foretaket har har derfor bedt hver av de aktuelle vertskommunene om å utarbeide kommunedelplaner med prioriterte tomtealternativ, skriver Helsebygg Midt-Norge på sine nettsider.

Arbeidet med disse planene er samordnet i en felles plangruppe der Molde, Gjemnes og Kristiansund deltar sammen med Helse Møre og Romsdal, Helse Midt-Norge, Møre og Romsdal fylkeskommune, Fylkesmannen i Møre og Romsdal, Statens vegvesen og Helsebygg Midt-Norge.

- Vi regner med med at kommunene kan sende det felles planprogrammet ut på offentlig høring i løpet av juni, forteller fylkesplansjef Ole Helge Haugen, som leder gruppa. Selv om hver kommune lager sin egen kommunedelplan, er gruppa viktig for å koordinere arbeidet og få avklart spørsmål underveis.

- Vår jobb er å gi et best mulig grunnlag for at helseforetaket skal ta avgjørelsen om tomt. I møtene diskuterer vi alt fra tekniske krav som vannforsyning og helningsgrad på tomt, til hvilke deler av utredningene som kan være felles for kommunene. Her er det mye å hente på felles prosess, sier Haugen til Helse Møre og Romsdals nettsted.