Avis: Staten vil redde Tofte ved Moelven-kjøp

Statskog la ifølge avisa Østlendingen inn et bud på 20 prosent av aksjene i Moelven denne uka. Planen er å berge cellulosefabrikken Södra Cell Tofte i Hurum.

Staten la tirsdag inn bud på Moelven-aksjene til Viken Skog, AT Skog og skogeierlagene i Buskerud, Telemark og Agder, skriver Østlendingen.

Ifølge avisa skal pengene gjøre dem i stand til å kjøpe fabrikken på Hurumlandets sørspiss.

Kjøpet av Moelven-aksjene blir ifølge avisa brukt for til en viss grad å skjule det statlige engasjementet i saken. Dersom statseide Statskogs interesse synliggjøres for sterkt, kan det bidra til å drive prisen på Tofte-fabrikken i været.

– Vi har tett dialog med næringa, og jeg kan si at AT Skog og Viken Skog selv må vurdere hva de ønsker å gjøre. Statskogs rolle vil jeg ikke si noe om, sier Statskogs øverste leder, landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

Fristen for å finne en løsning for cellulosefabrikken ble tirsdag forlenget til 19. mai. De svenske eierne sier det er positiv utvikling i saken.

– Det bekreftet Södra Cell i den orientering de ga på tirsdagens drøftingsmøte. Min konklusjon ble derfor å forlenge fristen til 19. mai klokken 23.59, bekreftet fylkesordfører Morten Eriksrød (H) i Buskerud overfor NTB.

Han har nå kalt inn til et nytt møte 16. mai.

Det var i slutten av mars at de svenske eierne besluttet å legge ned driften ved fabrikken i Tofte, hvor det jobber rundt 300 personer. Men allerede to uker senere satte Södra Cell døren på gløtt med tanke på å få til et salg i stedet for nedleggelse. (©NTB)