Peab med ny bærekraftsrapport

– Peab har kommet et stykke på veien i bære­kraftsarbeidet, men har fortsatt langt å gå, for vi har større ambisjoner, kommenterer fungerende konsernsjef i Peab, Jesper Göransson.

Dette er Peabs andre separate bærekraftsrapport. Den beskriver sosiale, miljømessige og økonomiske perspektiver på Peabs bærekraftsarbeid i 2012.

Støtter FNs Global Compact
For å understreke at bærekraftsarbeid er en sentral del av virksomheten, underskrev Peab FNs Global Compact i 2012. Det innebærer at Peab støtter de ti internasjonalt anerkjente prinsippene som handler om menneskerettigheter, arbei­deres rettigheter, miljø og antikorrupsjon.

– Å være samfunnsbyggere innebærer at vi bidrar til å påvirke miljøet og omverdenen som dagens og morgendagens generasjoner skal leve i, og at vi tar ansvar for det vi gjør, kommenterer Jesper Göransson.

Satser på barn og ungdom
Et av tiltakene i 2012 var en helt ny sponsorpolicy. Hovedfokus for sponsorater er nå på samfunnsnytte, samfunnsutvikling og sosialt engasjement. I mars ble det klart at Peab i Norge er ny hovedsponsor for barne- og ungdomsidretten i Norges Friidrettsforbund i fem år fremover.

– Vi håper å kunne bidra til å legge forholdene enda bedre til rette for barne- og ungdomsidrett i Norge. Norges Friidrettsforbind har sammenfallende verdigrunnlag med Peab, og vår visjon om å bli Nordens samfunnsbygger passer godt med friidrettsforbundets ambisjoner og arbeid. Vi ser mange muligheter for å jobbe sammen om felles tiltak som støtter opp under vår visjon, sier adm dir Petter Moe i Peab.

Økt innsats for medarbeidernes sikkerhet
Gjennom 2012 hadde Peab en offensiv satsing på helse, miljø og sikkerhet. Kampanjer, aksjonsuker og en rekke forbedringstiltak ble satt i verk. Da smakte det ekstra godt for Peabs prosjektteam ved Høyskolen i Oslo å få utmerkelsen Den gylne hjelm 2012. Statsbygg deler ut SHA-utmerkelsen (sikkerhet, helse og arbeidsmiljø) to ganger i året.

«Prosjektet har hatt et systematisk og grundig SHA-arbeid. Byggeplassen framstod som sikker, ryddig og med et godt arbeidsmiljø. Topp karakter på alle områder! Vernearbeidet med organiseringen viste særlig god kvalitet.», stod det i juryens begrunnelse.