Industrien inviterer ungdommen

7sterke og Magnor Næringshage inviterer 2. mai Kongsvinger-regionens 700 åttendeklassinger til et av landets største industribesøk.

Hele 38 bedrifter i sju kommuner stiller som vertskap. Målet er å vise fram attraktive, lokale arbeidsplasser.

– Det er et mål for industrien i Sør-Hedmark å skape regional attraksjon og markedsføre oss som den viktige industri-regionen vi er. En av de viktigste målgruppene i dette arbeidet er våre egne skoleelever, forklarer Ellinor Bjerke i 7sterkes HR-nettverk.

Industrien og det øvrige næringslivet har behov for kvalifisert arbeidskraft. Derfor inviterer de for fjerde året på rad ungdommen «hjem» til seg for å vise fram verdenskjente merkevarer og spennende arbeidsplasser. Rundt 700 åttendeklassinger fra sju kommuner deltar, og arrangementet blir dermed rekordstort.

– Vi trenger kvalifisert arbeidskraft, og denne typen prosjekter er en del av en langsiktig satsing som gjør ungdommen bedre kjent med lokale bedrifter, hvordan de bidrar i lokalsamfunnet og hva slags attraktive arbeidsplasser de tilbyr. Vi håper flere velger å utdanne seg med tanke på den kompetansen vi trenger, sier Bjerke.

Et positivt samarbeid mellom lokale bedrifter og skolene er viktig for industrien i Sør-Hedmark. Næringen har cirka 2.700 arbeidsplasser fordelt på 70 bedrifter og omsetter for rundt 5,5 milliarder kroner.

– 7sterke tok i 2010 initiativet til et organisert industribesøk i stor skala. Arrangementet er mulig ved hjelp av blant annet RDA-midler og Magnor Næringshage står for organiseringen. De har fått det regionale ansvaret for samarbeid mellom næringsliv og skole av styringsgruppa for RDA-midler i Sør-Hedmark.

Hver elevgruppe skal besøke to bedrifter utenfor hjemkommunen i løpet av dagen. Nytt av året er en konkurranse, der elevene i grupper skal skrive en reportasje som presenterer bedriftene de har besøkt. En jury bestående av Bjerke, nyhetsleder John Kristian Strand i Glåmdalen og Frode Ek Skarnes fra Eskoleia avgjør hvem som vinner.

– Vi kårer den beste reportasjen på hver skole, samt den beste reportasjen totalt. Den beste reportasjen vil bli gjengitt i avisa Glåmdalen, og deltakerne på gruppen får hver sin gavesjekk på 500 kroner, sier Ellinor Bjerke i 7sterkes HR-nettverk.