Stortingspolitikere besøkte Powerhouse Kjørbo

Rundt 20 stortingspolitikere besøkte tirsdag 16. april Powerhouse Kjørbo for å få bedre kjennskap til prosjektet og potensialet til plusshus.

Powerhouse Kjørbo blir verdens første rehabiliterte kontorbygg som produserer mer energi enn det bruker. Arbeidet på Powerhouse Kjørbo er i gang og prosjektet skal stå ferdig rehabilitert i februar 2014.

Det var stor interesse fra stortingspolitikerne om plusshus og Powerhouse Kjørbo, og det ble en god dialog om temaer som byggepolitikk, potensiale for plusshus, utfordringer og kostnad, kompetanse i byggenæringen samt offentlige leietakere og byggherrer som pådriver. Politikerne fikk også en omvisning på byggeprosjektet.

Flesteparten av politikerne som deltok var medlem av kommunal- og forvaltningskomiteen, men også noen fra energi- og miljøkomiteen deltok.

Ambisjonen til Powerhouse er å utvikle og realisere bygg som har et positivt energiforbruk over levetiden. Samarbeidet består av Snøhetta arkitekter, entreprenøren Skanska, miljøorganisasjonen ZERO, aluminiumselskapet Hydro og Entra Eiendom. Asplan Viak er teknisk konsulent og blir leietaker i Powerhouse Kjørbo.