Batimat samler byggenæringen

Messesenteret Paris Nord Villepinte blir i dagene 4. – 8. november 2013 rammen om tre kompletterende byggemesser, BATIMAT (byggevarer), INTERCLIMA+ELEC (energieffektivitet i bygninger) og IDEO BAIN (baderom).

Med sitt komplette tilbud og sin mangfoldighet, blir arrangementet en unik møteplass for den globale bygge- og arkitektbransjen.

Det er ventet mer enn 3.000 utstillere og 400.000 besøkende, hvorav 20 prosent utenlandske. Arkitekter og byggeherrer vil utgjøre rundt en tredjedel del av de besøkende.

Fire tema
Messen omfatter fire aktuelle temaer, som også blir gjenstand for faglige seminarer og konferanser:

* Energimerkning og lavenergibygg
* Tilgjengelighet og brukervennlighet i byggninger
* Fremtidens by og arkitektur (med London som årets by på BATIMAT)
* Den teknologiske dimensjonen i byggebransjen (nye digitaleverktøy, IT)

Et moderne messesenter
Paris Nord Villepinte er et av Frankrikes største messesentre. Det ligger i nærheten av den internasjonale flyplassen og hurtigtogstasjonen Roissy Charles de Gaulle, forstadsbanen RER går frem til senteret, og det ligger flere hoteller i området. Tilsammen gjør dette det mulig å avvikle det store arrangement med et minimum av transport- og innkvarteringsproblemer.

De tre messene legger beslag på samtlige messehaller i Paris Nord Villepinte:

INTERCLIMA+ELEC opptar hallene 1, 2 og 3 ved siden av IDEO BAIN, som er å finne i hall 4.

De resterede hallene rommer BATIMAT, som er delt inn i følgende sektorer:

* Råbygg (30 pst) –Hall 5A og 5B
* Snekkerarbeid og Låsesystemer (32 pst), hall 6
* Zoom-området (interiør og utendørs innredning, 11 pst) – Hall 5B
* IT og nye teknologier (4 pst) – Hall 5B
* Byggematerialer og og Verktøy (23 pst) - Hall 7 og 8, med utendørs arealer

Forholdene er lagt till rette for å gjøre besøket enkelt og behagelig. Det blir lett å orientere seg på de tre messene, som er delt inn i tematiske sektorer. Et felles adgangskort gjelder for alle messene.

Innovasjon i høysetet
Over 2.000 nye produkter vil bli presentert på de tre messene, som dermed utgjør det største utstillingsvinduet for Innovasjon i 2013 for samtlige aktører i byggebransjen.

BATIMAT’s Innovasjonskonkurranse omfatter samtlige tre messer. Konkurransen lanseres i mai og har innleveringsfrist 25. september. Nominasjonene offentliggjøres i oktober, og prisvinnerne (Grands Prix) kåres på åpningsdagen mandag 4. november.

De premierte produktene vil bli stillt ut på innovasjonsområdene som innredes etter tema ved inngangen til de forskjellige hallene.