B-bygget ved Høgskolen i Gjøvik ferdigstilt

Tirsdag 19. mars kl. 10.30 åpnes det rehabiliterte B-bygget ved Høgskolen i Gjøvik offisielt. Fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud deltar på åpningen.

B-bygget har vært brukt til teknologisk utdanning i rundt 40 år. I løpet av årene har det oppstått et behov for rehabilitering og oppgradering av tekniske anlegg, blant annet for å redusere energibruk, forbedre inneklima og oppgradere bygningens fasade.

Det utvendige arbeidet startet i januar 2011 og ble ferdigstilt i juni 2012. Det innvendige arbeidet startet i april 2012 og ble ferdigstilt i desember samme år.

I nøkkelseremonien deltar statsråd Rigmor Aasrud fra Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet, rektor Jørgen Wroldsen og dekan Torbjørn Skogsrød.

Det er avdeling for teknologi, økonomi og ledelse ved høgskolen som holder til i B-bygget. Statsbygg har vært byggherre for prosjektet, Høgskolen i Gjøvik var oppdragsgiver og totalentreprenør var Syljuåsen Oppland AS. Samlet prosjektkostnad for innvendig og utvendig rehabilitering er på 42 millioner kroner.