Stort byggevarehus fra Byggern til Byggmakker

Byggmakker Gipling AS kjøper 100 prosent av aksjene i selskapet Byggern Overhalla Byggvarehuset AS.

Selgerne er flere lokale aksjonærer i området, der flere også arbeider i selskapet.

– Kjøpet passer godt inn i selskapets vekststrategi, som er å eie og drive byggevarehus fra Dovre til Saltfjellet. Dette vil gi oss større volum og en effektiv logistikk i Namdalen, sier administrerende direktør Gunnar Severeide i Gipling AS.

Fra før driver Gipling egne Byggmakker-butikker på Namsos, Kolvereid og Rørvik i regionen.

– Vi ser fram til å samarbeide med nye dyktige medarbeidere i Namdalen, sier Severeide, som legger til at selskapet de kjøper, er veldrevet og har hatt god lønnsomhet over år.

Totalt regner Gipling med å selge byggevarer i Trøndelag for nesten 900 millioner kroner i 2013. Selskapet driver også fire butikker på Innherred - på Steinkjer, Verdal, Levanger og Gråmyra – samt fem butikker i Sør-Trøndelag/Hedmark - på Støren, Berkåk, Oppdal, Røros og Tynset.

Antall ansatte etter oppkjøpet blir over 317.

Gipling var i sin tid landets første Byggmakker og har vært ledende i utviklingen av kjeden. Gipling AS er et heleid datterselskap av Byggsenteret AS, som eies av Byggmakkergrunderne Gunnar Severeide og Arnfinn Kolberg gjennom sitt selskap PLG Eiendom AS, Byggmakkerne i Mo og Bodø, samt Ligna AS eid av Tronstadfamilien fra Steinkjer.

– Dette vil gi oss en effektiv logistikk og et spennende forretningskonsept, sier daglig leder Geir Terje Høstland i Byggern Overhalla Byggvarehuset AS.

– Vi ønsker å bidra til at våre byggvare-utsalg blir en integrert del av en større regional gruppering forankret i Midt-Norge.

– Aksjonærene er samstemte i at selskapet har fått på plass en meget god løsning, samt at vi kjenner kjøperne som dyktige og framtidsrettede. – Vi ser fram til et positivt samarbeid, avslutter Høstland.

Avtalen om transaksjonen ble styrebehandlet i begge selskap før helga. Selve overtakelsen vil skje før påske.