Orientering om kampflybasen på Byggedagene

Byggestart for den nye kampflybasen på Ørlandet nærmer seg med stormskritt. Sjefen for prosjektet, Olaf Dobloug, vil orientere nærmere om status for utbyggingen på et eget åpent møte før åpningen på andre dag av Byggedagene torsdag 7.mars.

Orienteringsmøtet holdes på Radisson BLU Plaza hotell i Oslo kl. 08.30 torsdag.

Det var også et slikt frokostmøte foran Byggedagene i fjor. Det var meget godt besøkt. Siden den gang har mange brikker falt på plass. Snart skal man tildele en rekke store og små utbyggingskontrakter – og dette interesserer selvsagt både entreprenører, leverandører og andre i aller høyeste grad.

Dobloug vil også være med på middagen onsdag kveld.

Nå er man inne i en hektisk planleggingsfase i tillegg til at kommunen og alle andre berørte parter nå har saken til behandling.

Stortinget behandlet 14. juni 2012 den nye langtidsplanen for forsvarssektoren, Prop. 73 S (2011-2012) Et forsvar for vår tid. Som en del av stortingsbehandlingen ble det blant annet fattet vedtak om lokalisering av nye kampfly og etablering av hovedbase for F-35 på Ørland hovedflystasjon med en fremskutt operasjonsbase på Evenes.

På kampflybasen på Ørland legges det til grunn at skvadronbygg for F-35 skal være klare og sikkerhetsmessig godkjent innen utgangen av 2016, og nødvendige fasiliteter for operasjoner og logistikkstøtte til de første F-35 skal være klare innen tredje kvartal 2017. Ved etablering av en fremskutt operasjonsbase for kampfly på Evenes skal det gjennomføres nødvendig utvikling av basen for gjennomføring av QRA-oppdraget. I tillegg vil Forsvarsbygg legge til rette for nødvendig eiendom, bygg og anlegg for pågående omstilling i Luftforsvaret.

- Vi synes det er utmerket at Kampflyprosjektet i  Forsvarsbygg bruker arenaen Byggedagene til å orientere om slike prosjekter, sier sjefredaktør Per Helge Pedersen i Byggeindustrien. Det å komme til Byggedagene betyr at det knyttes nettverk. I tillegg får man med seg oppdatert informasjon om det som rører seg i næringen. Kampflyprosjektet blir et av de virkelig store bygg- og anleggsprosjektene i Norge i årene som kommer.