Skien skal spare energi med Eneas

Torsdag 31. januar 2013 signerte Skien Kommune og Eneas Energy AS energisparekontrakt EPC.

Skien kommune vil gjøre store kutt i sitt energiforbruk og har inngått energisparekontrakt (EPC) med Eneas Energy.

Konseptet innebærer at Eneas Energy gis incentiver til å utnytte sin kompetanse og kreativitet til å sy sammen en tiltakspakke med størst mulig besparelse og lønnsomhet for Skien kommune. Eneas Energy står for gjennomføring av energitiltakene som et totalprosjekt. Eneas garanterer for besparelsen og lønnsomheten i tiltakspakken. Dette reduserer både arbeid og risiko for Skien kommune. Avtalen omfatter 37 bygg på til sammen 166.671 kvadratmeter. Samarbeidet vil strekke seg over ti år og har en ramme på opptil 40,5 millioner kroner.

Administrerende direktør Peter Kildal sier at Eneas med dette har tatt en viktig kontrakt i det norske kommunale markedet tilsvarende flere løpende kontrakter i Sverige. Eneas garanterer at kommunen skal årlig spare energi tilsvarende forbruket i 360 husstander, og besparelsen skal betale for investeringen.

Skien er Norges 11. største by, en kommune i Telemark og byen er fylkets administrasjonssenter. Byen er en av Norges eldste og har røtter tilbake til år 900.

Skien og Porsgrunn har utarbeidet en felles Klima- og energiplan, hvor også handlingsplanen for ”Framtidens byer” er implementert. Et av fokusområdene er stasjonær energi i bygg. Kommunen er en stor eiendomsbesitter og derigjennom en stor forbruker av energi til bl. a lys, vann og varme

Eneas gruppen ble grunnlagt i 1995 og har hurtig vokst til å bli en av Skandinavias ledende aktører innen energi- og samkjøpstjenester. Med misjonen «Enabling Savings» skaper Eneas verdier for sine kunder gjennom besparelser. Konsernet består i dag av ca. 400 ansatte og har kontorer i Drammen, Trondheim, Strängnäs og Östersund. De har over 20.000 løpende kundeforhold innen næringsbygg, industri, landbruk og det offentlige.