Solid resultat fra COWI Norge

COWI Norge oppnådde i 2012 en omsetning på 1.208 millioner kroner, det er en vekst på 17 prosent fra 2011. Resultat før skatt endte på 81 millioner kroner mot 79 millioner i 2011.

Administrerende direktør Terje Bygland Nikolaisen er meget godt fornøyd med resultatet. - Vi har igjen levert vårt beste resultat i Norge noensinne og fått bekreftet at satsingen vi gjør innen bestemte markeds- og geografiske områder er riktig. Veksten har vært betydelig i alle virksomhetsområder, størst innen samferdselsrelaterte tjenester og industri & energi, og danner en robust plattform for ekspansiv videreutvikling i vårt hjemmemarked, sier han.

COWI kjøpte i 2012 de to virksomhetene Stormorken & Hamre og A-Tek. Førstnevnte er et viktig kompetansetilskudd innen konstruksjonsfagene, mens A-Tek med sin sterke posisjon innen lagring og distribusjon av farlige stoffer, har forsterket oss vesentlig innen olje- og gassindustrien. Med totalt 200 nyansatte det siste året, nærmer COWI seg 1000 medarbeidere i Norge.

Veksten har vært størst i Oslo, Fredrikstad og Trondheim. Innen transport og infrastruktur har COWI vunnet og arbeidet med en rekke større oppgaver. Eksempler på nye kontrakter er utarbeidelse av reguleringsplan og teknisk plan for stamvegen E16, Nybakk-Slomarka og detalj- og byggeplan for fornyelsen av hovedbane og godsspor mellom Etterstad og Lillestrøm. Betydelige prosjekter som Fellesprosjektet E6/Dovrebanen og E39 Rogfast har også bidratt til stor aktivitet.

COWI befestet i 2012 sin posisjon som ledende innen sykehusplanlegging i Norge. Nye prosjekt som Nasjonalt folkehelseinstitutt i Oslo og detaljprosjektering av ny fløy ved Universitetssykehuset i Nord-Norge, bekrefter dette. Oppdragene kommer på toppen av store oppdrag ved Nytt Østfoldsykehus, Nordlandssykehuset, Haukeland Universitetssykehus og St. Olavs Hospital.

- Vi lykkes også innen nye satsingsområder. På kort tid har vi etablert oss innen matindustrien, eksempel er Nytt Hærland 2013 for Nortura, hvor vi er hovedrådgiver for bygging av nytt slakteri og behandlingsanlegg. Det er videre gledelig at vi beholder vår sterke posisjon innen bærekraftig byutvikling hvor COWI stadig vinner og gjennomfører nye og spennende prosjekter, skriver selskapet i en pressemelding.

I 2012 har COWI, sammen med gode samarbeidspartnere, videreført prosjekteringsarbeidet for utvidelsen av Oslo lufthavn Gardermoen for OSL, samt for alvor startet prosjekteringsarbeidet med utbyggingen av Bergen lufthavn Flesland.

– Dog, understreker en fornøyd Bygland Nikolaisen; – vi glemmer aldri viktigheten av de mindre og mellomstore prosjektene vi til enhver tid utfører i samarbeid med våre kunder og samarbeidspartnere.