Manpower kjøper Workshop

Workshop Bemanning og Kompetanse AS blir kjøpt opp av Manpower.

Manpower i Norge øker satsningen på bygg- og anleggssektoren gjennom kjøp av 100 % av aksjene i Workshop Holding AS, som igjen eier 100% av aksjene i Workshop Bemanning og Kompetanse AS, Norges største bemanningsspesialist innen bygg og anlegg.

- Dette vil styrke Manpowers posisjon innenfor bygg og anlegg, en av de raskest voksende sektorene innen bemanningsbransjen, heter det i en melding fra Manpower

Workshop Bemanning og Kompetanse har de senere årene vokst kraft gjennom sin satsing på bemanning innen byggenæringen. De har vokst fra en omsetning på 61 millioner kroner i 2010 til 323 millioner kroner i 2012. De har mellom 700 og 1100 medarbeidere i daglig jobb.

Med dette oppkjøpet tar Manpower nå en stor del av bemanningsmarkedet innen bygg og anlegg.

- Når Workshop skulle bli solgt, var Manpower det beste selskapet som kunne komme på banen. De er Norges mest solide bemanningsselskap med topp infrastruktur og kunnskap, blant annet med 36 regionskontorer. Manpower og Workshop blir deell kombinasjon som vil gagne alle våre kunder og medarbeidere, sier Kristin Slyngstad, adm. dir i Workshop til Byggeindustrien.

Hovedeier av Workshop er private equity-selskapet Borea Opportunity II AS. Deres forretningside er å investere i private, ikke børsnoterte selskaper med vekstpotensial.

Borea har bidratt til en konsolidering i bransjen gjennom sammenslåingen av Workshop, Mesterjobb og MK Montasje i 2011.

- Borea har i samarbeid med oss i Workshop etablert Norges største spesialist innenfor bygg og anlegg, legger Slyngstad til.

- Vi er meget fornøyd med vår investering i sektoren og utviklingen til Workshop, og med at en stor og seriøs aktør som Manpower ønsker å utvikle selskapet videre, uttaler Dag Sørsdahl, styreformann i Workshop og Partner i Borea Opportunity.

- Vi har utviklet Workshop til en ledende leverandør og samarbeidspartner mot blant annet mellomstore til store entreprenører og har lagt vekt på en tydelig profil, faglig styrke, fleksibilitet og kvalitet.  Vi ser frem til å få en stor industriell aktør som Manpower i ryggen, for å fortsette vår utvikling mot å kunne levere stadig bedre landsdekkende løsninger til våre kunder og tilby våre ansatte et spennende arbeidsmiljø, sier Slyngstad.

- En slik satsing fra en meget seriøs og langsiktig industriell eier, vil også kunne gi gode muligheter for dyktige ansatte i Workshop, sier Slyngstad.

- Manpower ønsker å styrke satsingen på bygg- og anleggssektoren, et viktig marked som har vokst mye de siste årene. Med bakgrunn i den nasjonale satsingen innen utbygging av infrastruktur og et stadig økende behov for rehabilitering av offentlige bygninger ser vi ingen grunn til at dette markedet ikke skal fortsette veksten, sier konsernsjef i ManpowerGroup, Maalfrid Brath. Vi tror også at mange av aktørene i denne bransjen i stadig større grad vil ønske fleksible bemanningsløsninger, og oppkjøpet er således et ledd i vår langsiktige strategi om å ha en rolle i dette markedet, sier han.

- Akkurat som Manpower legger Workshop Bemanning stor vekt på å tilby sine ansatte ordnede forhold, hvilket betyr tariffestet lønn, god oppfølging, fokus på HMS og alle lovpålagte forsikringer. Overtakelsen vil ikke få konsekvenser for arbeidsforholdet til de ansatte, heter det i meldingen.

Gjennomføring av avtalen forutsetter godkjenning fra konkurransetilsynet og vil sannsynligvis være avklart etter påske.