Fem arkitekter kjemper om forbildeprosjekt

Fem arkitektfirmaer, deriblant to danske, har kvalifisert seg for arkitektkonkurransen om utbyggingen av Gulskogen Park i Drammen.

Uloba SA, som er en politisk interesseorganisasjon som arbeider for rettighetene til funksjonshemmende, skal bygge et nytt hovedkontor på eiendommen Gulskogen Park i Drammen.

I tilknytning til hovedkontoret ønsker Uloba å utvikle eiendommen til en næringspark som skal være et forbildeprosjekt for universell utforming og miljøvennlig arkitektur.

I alt har godt og vel hundre arkitektfirmaer vist interesse for prosjektet. 30 søkere oppfylte kravene for å kvalifisere seg for konkurransen. De fem arkitektkontorene som har kvalifisert seg for å gå videre i plan- og designkonkurransen fremhever seg med svært god forståelse knyttet til universell utforming som er et av hovedpoengene for utviklingen av eiendommen som et sted hvor alle kan være, delta og arbeide. Prosjektet skal bli et verdifullt bidrag til byutviklingen i Drammen.

Arkitektene
De norske selskapene som har kvalifisert seg er HLM arkitektur AS, Henning Larsen Architects Oslo AS og Line Solgaard Arkitekter AS. Et danske arkitektfirma har også kvalifisert seg for å delta; Bjarke Ingels Group AS. I tillegg til et flernasjonalet arbeidsfellesskap bestående av  A-lab AS, Force 4 Architects Aps, Building Design Partnership, StokkeAustad AS og Møller & Grønborg Arkitekter og Planlæggere AS.

– Interessen har vært overveldende, og skyldes nok en genuin interesse for universell utforming og miljø. Dessuten ligger det en appell i prosjektet i forhold til byggherrens ideelle ønsker for utviklingen av området, sier administrerende direktør Hans Hagby i Kåre Hagen AS, som står for prosjektet.

– De fem arkitektfirmaene som går videre i konkurransen er velkvalifiserte firmaer som står for spennende nyskapende arkitektur, og som kan vise til gode referanser. Konkurransen er omfattende fordi den omfatter en planløsning for et stort område i Drammen. Man skal formgi en bygningsmasse preget av løsninger som skal være gode og kreative, sier Hans Hagby.

Future Built
Plan- og Designkonkurransen arrangeres i samarbeid med FutureBuilt for å sikre en bærekraftig, miljøvennlig og kvalitativt god arkitektur.

­– FutureBuilt har stor tro på samarbeidet med Uloba om å utvikle Gulskogen til et forbilde av internasjonalt format. Særlig interessant er koblingen mellom universell utforming og miljø, som er to sentrale temaer i vår tid. Vi mener også det er spennende og sterke team som er prekvalifisert, det er et godt nordisk team, sier Stein Stoknes prosjektleder i Future Built.

Om Uloba SA
Uloba SA er en politisk interesseorganisasjon som arbeider for en verden der funksjonshemmede har frihet til livsutfoldelse og deltar på alle samfunnets arenaer.

Gjennom samvirket tilbyr vi borgerstyrt personlig assistanse til kommunene, og sysselsetter cirka 6000 personlige assistenter. Over 60 prosent av de ansatte i Ulobas administrasjon er funksjonshemmet og samvirket omsetter tjenester i overkant av 700 millioner kroner årlig.