Rekordår for Faveo Øst

Faveo region Øst hadde et rekordår i 2012, med en årsomsetning på drøyt 176 millioner kroner.

Ved utgangen av året var det 83 ansatte i regionen, en økning på 13 gjennom året.

Samtidig er Faveo etablert med satelittkontor også i Tønsberg, i tillegg til et veletablert kontor i Sarpsborg. Konsernet (Norge og Sverige) omsatte for 432 millioner kroner, og har ca. 320 ansatte.

- Vi ønsker å tilby kapasitet og kompetanse til et marked i vekst, og holder god fart inn i 2013,sier Knut Jonny Johansen, regiondirektør i Faveo Øst.

Faveo har flere store rammeavtaler med viktige aktører som bl.a. Undervisningsbygg, Statsbygg, Jernbaneverket og Kollektivtransport AS (KTP).

Mange av rammeavtalene omfatter Faveo sin kjernekompetanse; prosjektledelse og byggeledelse. Samtidig ser man en økende etterspørsel etter prosjektstøtte og spesialistkompetanse innen bla. usikkerhetsstyring, HMS/ revisjoner, kvalitet, miljø og SHA. Tendensen er økt innsalg av sammensatte prosjekt-team, som representerer både prosjektledelse og spesialistkompetanse.

- I tillegg til økt behov for prosjektledere i et hett marked, ser vi økt etterspørsel etter dyktige spesialister som kan bidra til god og sikker styring av kompliserte prosjekter, sier Johansen.

Miljøkompetanse generelt, og BREEAM-kompetanse spesielt, etterspørres også i økende grad. Faveo har tilpasset seg markedet, og har i dag fire akkreditert profesjonell (AP) innen BREEAM. En revisor er under utdanning.

- Fordi vi ofte opererer som støtte til store oppdragsgivere, er det mange som blir forundret når de oppdager at Faveo har sentrale medarbeidere i store prosjekter. Dette virker positivt, og gjør at vi kan rekruttere dyktige mennesker som tiltrekkes av et kompetent kollegium, sier Johansen.