- Dette er galskap!

Geir Pedersen har fått avslag på å bygge en vedbod på åtte kvadratmeter ved hytta på Kjerringøy i Nordland. Hytta som ble bygget i 1994, har ikke innlagt strøm. Siden har Sjunkhatten nasjonalpark kommet og i og med at hytta ligger innenfor grensen er det blitt problemer, skriver avisa Nordland.

– Galskap, sier Geir Pedersen om avslaget. Vi er helt enig.

Pedersens hytte ligger i Purkvika, ved Sørfolda (Foldfjorden lokalt), omtrent midt mellom Røsvik i Sørfold og Tårnvik på Kjerringøy. Dit kommer man bare med båt. Det er kun de som har hytte der.

– Det er ingen andre enn vi som setter våre bein i Purkvika. Vi har aldri møtt en fotturist eller andre der. Dette er en avkrok for folk flest, sier Geir Pedersen, oppgitt over det enstemmige avslaget de har fått fra nasjonalparkstyret.

Etter lovens bokstav må vi nå frakte med oss ved hjemmefra til hytta. Ramler det ned ei bjørk utenfor, må den bare ligge der, sier han.

Hadde Geir Pedersen bygget vedboden som planlagt – før nasjonalparken ble opprettet i 2010 – hadde alt vært såre vel, men en ryggskade gjorde at planene ble utsatt.

Midtre Nordland nasjonalparkstyre behandlet søknaden fra Geir Pedersen og kona hans på et møte i september. Da det ble avslag, anket de. Også klagen ble avvist..

Saken er nå klaget til Miljøverndepartementet. Svar kan ventes i løpet av to-tre måneder.

– Vi har lokal forvaltning, men er helt styrt av vernebestemmelsene sier Siv Mosleth. Hun er styreleder i Midtre Nordland nasjonalparkstyre. De har forvaltningsmyndighet for sju verneområder i Nordland.

– Vi er fullstendig styrt av vernebestemmelsene. De er veldig restriktive til bygging i nasjonalparker. Jeg har likevel full forståelse for at folk føler at ting er blitt vanskeligere etter at hyttene deres nå har kommet innenfor grensene til et verneområde.

– Vil dette hjelpe Geir Pedersen og kona hans? spør avisen.

– Nei, sier Siv Mosleth.

Vi sier ikke mer. Dette viser at en del mennesker er helt ute på "viddene".

Dette viser galskapen når byråkratenes tankesett slår inn. Det må da være mulig å bruke vettet i en slik sak.