Satser på proffen

Julius Jakhelln har i ti år levert trygge bad til sine proffkunder.

Julius Jakhelln AS er en av Nord-Norges største byggevare- og jernvaredistributører. Under slagordet «Vi satser på proffen» skal de være den ledende samarbeidspartneren på byggevarer, trelast og verktøy til profesjonelle brukere.

– Vi retter oss primært mot det profesjonelle markedet der høy fagkompetanse er rettesnor, sier Arnt Wiik, proffselger i Julius Jakhelln AS.

De har blant annet et tett samarbeidet med Litex

– Samarbeidet ble innledet på bakgrunn av proffkundenes etterspørsel, sier Wiik.

– Det er avgjørende å følge gjeldende regelverk og anbefalinger. Våre produkter må holde mål. Vi forsyner områder med utfordrende klima og temperatursvingninger, og setter derfor ekstra krav til produktene og løsningene vi fører, legger Wiik.

Områder med varierende klima gir ekstra utfordring til byggeskikk. Alle våtrom utsettes for vann og damp både utenfra og innenfra. Damp er på lik linje med vann et naturlig element på våtrommet, men dampvandringen og konsekvensene av dette kan være vanskeligere å forstå.

– Vi er fagfolk som støtter fagfolk. Kompetansespredning og -heving er avgjørende. Vi har derfor kursing fra Litex på huset. Dette fjerner unødvendige bekymringer rundt råteskader i form av vannsøl og kondens i grensen mellom rom med stor temperaturforskjell. Skrekkeksemplene fra skadede bad har vært mange. Som distributør velger vi å holde oss utenfor denne statistikken, sier Wiik.

Saltdalshytta er en av Julius Jakhellns største og viktigste kunder. Som Norges største hytteprodusent stiller de strenge krav til leverandører, produkter og løsninger.

–Våre hytter kan overleveres som alt fra råbygg til nøkkelferdig produkt. Vi må bruke løsninger og produkter vi stoler på og som er selvbyggervennlig. Vi har utelukkende positive erfaringer med Litex, sier daglig leder i Saltdalshytta, Jan Peter Pettersen.