Hytteforbundet skeptisk til ny aktør

Skiløperen Odd-Bjørn Hjelmeset blir frontfigur i den nye hytteorganisasjonen Norsk Hyttelag. Norsk Hytteforbund er skeptisk og mener at den nye aktøren mer blir å regne som en forretning enn en forening, skriver Hytteavisen.no.

– Er det en forening eller en forretning, spør styreleder Halvor Stormoen i Norges Hytteforbund?

Stormoen mener at svaret er det siste. Han minner om at hytteeiere ikke er særlig villig til å betale kontingentpenger, og at nystiftede Norsk Hyttelag derfor fort kan tape aksjekapitalen på 7,3 millioner kroner, ifølge Hytteavisen.no.

En rekke høyt profilerte hytteeiere er derimot slett ikke fornøyd med hvordan Norges Hytteforbund ivaretar interessene deres. Derfor har de dannet Norsk Hyttelag med den kjente skiløperen Odd-Bjørn Hjelmeset som generalsekretær.

Ifølge Hytteavisen.no vil Norsk Hyttelag blant annet jobbe for å reise debatt om aktuelle saker i lokal-, regional- og rikspresse, identifisere hytteområder som har funnet gode løsninger samt engasjere seg i større enkeltsaker og konflikter for å redusere konfliktnivået og bidra til løsninger.

Fordi norske hytteeiere samlet representerer en betydelig maktfaktor, mener Norsk Hyttelag at de kan klare å forhandle seg fram til gode tilbud. Organisasjonen hevder at det så langt er ingen som har brukt hytteeiernes innkjøpsmakt til å oppnå gode og kostnadseffektive avtaler, og at de derfor vil jobbe for å redusere hytteeiernes drifts- og vedlikeholdskostnader.

Les hele saken på www.hytteavisen.no