SAS sliter med salget

En del av redningsplanen for å unngå SAS-konkurs var å selge ut eiendeler for nærmere 3 milliarder svenske kroner. Men salget er gått i stå. Over to måneder etter redningen er ingenting solgt.

Kjøperen av eiendommen på Gardermoen har trukket seg, og salget av Widerøe henger også i løse luften. I tillegg mangler fortsatt en av fagforeningene en tariffavtale, skriver Aftenposten.

Noen av innsparingstiltakene som skulle settes i gang, er utsatt blant annet fordi en endelig avklaring om lønnskutt og arbeidsvilkår for ansatte organisert i Norsk Kabinforeningen lar vente på seg.

Salget av bakkeselskapet SAS Ground Handling og Widerøe var planlagt å bringe inn rundt 2 milliarder kroner, og SAS håpet at Widerøe alene skulle kunne innbringe opptil 1,5 milliarder kroner.

Ifølge Aftenposten er imidlertid høyeste bud på Widerøe hittil kun på rundt 500 millioner kroner. Dermed er salgsprosessen gått i stå.

Braathens-arvingen Per G. Braathen er en av dem som har sagt seg interessert i å kjøpe Widerøe, men Braathen sier til avisen at det på ham virker som om SAS ikke er interessert i å selge.

– Prosessen har ingen fremdrift, konstaterer han.

Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS sier at salgsprosessene pågår, men at selskapet ikke vil datofeste noen løsninger.