16. september 2019 gikk et kvikkleireras på Li i Nittedal.  Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

YIT stabiliserer rasområde i Nittedal

YIT Infra Norge har signert avtale med Nittedal Kommune for massestabilisering etter et kvikkleireskred på Li i Nittedal høsten 2019.

Det skriver YIT i en pressemelding torsdag.

Kvikkleireskredet i Nittedal 16. september 2019 medførte evakuering av om lag 25 boliger og flere bedrifter. De berørte er i dag fortsatt evakuert, skriver YIT.

Før beboerne og bedriftene kan flytte tilbake, må området stabiliseres med kalk og sement. Jobben skal utføres av YIT Infra Norge AS, som starter sikringsarbeidet mandag 13. januar.

– Vårt oppdrag er å sørge for å stabilisere massene i området, slik at beboerne og bedriftene kan flytte tilbake og føle seg trygge. Vi skal også løse oppdraget på en effektiv måte, slik at evakueringstiden blir så kort som mulig, sier Olav Guldseth, avdelingsleder i YIT.

Prosjektleder Torstein Engen sier til Byggeindustrien at selv om oppgaven kanskje ikke er spesielt stor målt i meter, er det en kompleks jobb å sikre rasområdet.

– Det komplekst, ettersom vi må gå etappevis frem i skredgropa. Det betyr at jobben kan bli langvarig, og vi har satt av tid til april, sier han.