Wacker Neuson har optimalisert hjuldumperne DW60 og DW90. Foto: Wacker Neuson

Wacker Neuson optimaliserer to av sine hjuldempere

Den tyske anleggsmaskinprodusenten Wacker Neuson har optimalisert hjuldemperne DW60 og DW90.

I disse dager presenterer Wacker Neuson nye versjoner av DW60 og DW90 som skal ha ekstra tilleggsutstyr, forbedret sikkerhet og  mer komfort. Kombinert med utstyrsfunksjoner som hydrostatisk firehjulsdrift med automatisk ECO-modus og automatisk stoppfunksjon, kan dumperne brukes til å jobbe enda mer økonomisk enn tidligere, ifølge en pressemelding fra den tyske produsenten.

Miljøvennlige dieselmotorer
- De velprøvde DW60- og DW90-hjuldemperne har allerede vist sin styrke på mange bruksområder, takket være kombinasjonen av høy nyttelast på 6.000 og 9.000 kilo, kompakte dimensjoner og høy mobilitet i terrenget, takket være knekkpendelleddet, melder selskapet i meldingen. Etter en omfattende revisjon, er de nå blant annet utstyrt med miljøvennlige dieselmotorer, som samtidig er produktive og inneholder trinn V i utslippsstandarden.

– I den videre utviklingen av de største dumpermodellene var det viktig for oss å beholde velprøvde funksjoner og utvide med det nye standardutstyret, sier Stefan Bogner, talsmann for ledelsen hos Wacker Neuson Linz GmbH, kompetansesenter for hjulgravemaskiner og dumpere hos Wacker Neuson.

Svingbar tippkasse
Begge modellene er utstyrt med en fronttippkasse som standard. På DW60 kan man i tillegg velge en svingbar tippkasse som kan dreies trinnløst 180 grader, der massen kan fylles inn fra siden. Dette skal ifølge produsenten bidra til effektivt arbeid, for eksempel ved igjenfylling av grøfter eller når det er trangt om plassen, fordi det ikke er nødvendig med manøvrering.

Dumperne DW60 og DW90 skal videre sørge for mer sikkerhet på byggeplassen fordi de har en fjærbelastet parkeringsbrems som fungerer automatisk så snart motoren er slått av – føreren trenger ikke å aktivere den manuelt. Bremsen er en del av maskinens standardutstyr, og er konstruert for å være slitasjefri, ifølge produsenten.