Foto: Hardangerskifer

Vurderer å selge Hardangerskifer

Hardangerskifer i Jondal kommune i Hordaland sitter på steinrettigheter som de selv verdsetter til én milliard kroner. Når eierne nå nærmer seg pensjonsalder, ser de seg om etter noen som vil ta over.

Det skriver Bergens Tidende i en artikkel tirsdag.

– Som eier må jeg tenke langsiktig. Etter oss skal det utvinnes stein i Jondal i to-tre generasjoner, sier eier Bård Sandven.

Reguleringsplanen for Kvernuri, hvor steinbruddet ligger, vedtatt i Jondal kommune i fjor sommer, og innebærer at nye 318 dekar av fjellsiden i Jondal kan utvinnes. Arealet er rundt dobbelt så stort som dagens steinbrudd, og kommunen vil legge til rette for utvidelse. 3,7 millioner kubikkmeter stein kan sprenges ut, skriver Bergens Tidende.

Foto: Hardangerskifer

Det er Hardangerskifer selv som har anslått verdien til rundt en milliard kroner

– Etableringsfasen har vært spennende, men nå er vi inne i driftsfasen. Den er ikke like spennende. Samtidig er dette snakk om en viktig ressurs i Hardanger, og det er en ikke-fornybar ressurs. Jeg blir pensjonist om få år, og vi er opptatt av å levere driften videre på en måte som vi kan være bekjent av, sier Bård Sandven til avisen.