Volvo CE lover å komme med ytterligere informasjon om den elektriske satsingen på mindre maskiner i månedene fremover. Foto: Volvo CE

Volvo CE satser elektrisk på mindre maskiner

Som første aktør i bransjen har Volvo Construction Equipment (Volvo CE) annonsert at de i 2020 vil starte lansering av en serie fullelektriske kompakte hjullastere og minigravere.

Som et avgjørende steg i satsningen på ny teknologi har Volvo CE annonsert at de fra midten av 2020 vil starte lanseringen av en serie elektriske minigravere (EC15 til EC27) og kompakte hjullastere (L20 til L28), og samtidig stoppe all utvikling av maskiner basert på dieselmotor for disse modellene.

Det skriver Volvo CE i en pressemelding.

Med denne beslutningen er Volvo CE den første anleggsmaskinprodusent som baserer seg fullt og helt på en elektrisk framtid for sin kompaktmaskinserie. Dette som følge av en overveldende positiv reaksjon fra markedet på en rekke konseptmaskiner som er testet og demonstrert i nært samarbeid med kunder de siste årene.

Beslutningen er også i tråd med det strategiske fokus Volvo Group har på elektromobilitet i alle sine forretningsområder.

De første maskinene vil bli vist på Bauma-utstillingen i april 2019, fulgt av en trinnvis introduksjon marked for marked med opptrapping i 2020.

Elektrisk drift har vist seg spesielt godt egnet for Volvo sine små maskiner, men selskapet understreker at dieselmotoren fortsatt er den mest kostnadseffektive løsningen på større maskiner.

Med forsknings- og utviklingsressurser som nå konsentrerer seg om rask utvikling av kompakte hjullastere og minigravere tar Volvo CE et viktig steg mot dieselfrie kompaktmaskiner i framtiden.

– Volvo CE leverer på sitt løfte «Building Tomorrow», ved å være ledende pådriver innenfor elektromobilitet og bærekraftige løsninger som bidrar til kundesuksess», kommenterer selskapets president Melker Jernberg i pressemeldingen.

Melker Jernberg i Volvo CE. Foto:  Jonas Ljungdahl

– Teknologien vi har utviklet er nå tilstrekkelig robust, og dette sammen med endringer i kundeadferd og strengere utslippskrav betyr at tiden er moden for å satse utelukkende på elektromobilitet for vår serie av kompaktmaskiner framover, sier han.