Juryformann Jarlath Sweeny (t.v) og en lykkelig prismottager, Dr. Scholz fra Volkswagen nyttekjøretøy. Foto: Espen Braata

Volkswagen Crafter Van of the Year 2017

I løpet av Van of the Year-kåringens 25-årige historie har hittil kun to varebilprodusenter vunnet konkurransen om «Årests Varebil» i Europa to ganger på rad. Etter årets avstemning og seier for den nye Crafter, blir Volkswagen i 2017 nytt medlem av den eksklusive gruppen. 

Seieren til den nye varebilen Volkswagen Crafter er eksklusiv på flere måter og en verdig oppfølging av fjorårets suksess med modellen Transporter 6 som er Van of the Year 2016.

Med hele ti nyintroduserte varebiler i Europa i 2016, var konkurransen særdeles skarp. Da avstemningprosessen i den internasjonale Van of the Year-juryen, bestående av 24 ledende journalister fra 24 land i Europa, var over, var Volkswagen Crafter blitt tildelt 101 poeng, bare 12 poeng foran PSA-gruppens Peugeot Expert/Citröen Dispatch og Toyota Proace, med den siste Euro 6-utgaven av Iveco Daily på tredjeplass. Deretter fulgte Ford Transit Custom Euro 6 og en helt nye Hyundai H350. Uavhengig kontroll av avstemningen ble gjennomført av UK Road Haulage Association.

Den egenutviklede 2. generasjon Crafter inneholder 4 basis-utgaver med 3 lengder, 3 høyder, bakhjuls- og 4-hjulsdrift, samt manuell eller automatisk girkasse.

Utgavene fra 3,5 til 5,4 tonn totalvekt tilbyr lastekassevolum på opptil 18.4m 3. Den nye Crafter blir produsert i en nybygd fabrikk i Września, Polen.

- Utviklingen av den nye Crafter utgjorde en sjelden anledning for oss til å unngå alle kompromisser, mens vi kunne dra full nytte av vår flere tiårs erfaring i dette markedssegmentet. Den nye Crafter representerer en blanding av fokus på produktet og fokus på kunden. Med andre ord, vi utviklet dette kjøretøyet ut fra kundens perspektiv, kommenterer Volkswagens nyttkjøretøysjef og styreformann for Volkswagens nyttekjøretøydivisjon, Dr. Eckhard Scholz.

Fra juryen får vinneren skryt for totaldesignet, komfortnivået, mykheten, sikkerhetsnivået, suverene bruksegenskaper, og juryen spår at bilen vil oppnå suksess i markedet takket være allsidigheten som er en gevinst ved å ha flere modeller og konfigurasjoner for mange bruksområder.

Den offisielle bekjentgjørelsen og overrekkelsen av den internasjonale Van of the Year-prisen til Dr. Scholz, ledet av Van of the Year-juryens formann, Jarlath Sweeney, fant sted ved en spesiell seremoni under årets internasjonale nyttekjøretøyutstilling (IAA) i Hannover den 21. september.