Lars Mamen, daglig ledar i Fair Play Bygg Oslo og omegn. Foto: Stefan Offergaard

Vil starte opp Fair Play Bygg i Østfold til vinteren

Flere ledende lokalpolitikere er interessert i å realisere planene om at Østfold skal bli en del av Fair Play Bygg. – Vi må forvente at kriminelle som vil forsøke å skaffe profitt fra bygg- og anleggsbransjen også vil etablere seg i Østfold, sier Lars Mamen.

Fair Play Bygg Oslo og omegn har lenge arbeidet for å etable et lokalt prosjekt i Østfold og har nå kommet viktige skritt videre i arbeidet.

Byggmesterforbundet, Nelfo, Fellesforbundet og EL&IT forbundet i Østfold har i følge en pressemelding alle forpliktet seg til å bidra til prosjektet.

De skal også ha sendt ut et brev til kommunene og bedt om støtte til prosjektet.

Flere ledende politikere skal ha svart at de er positive til å støtte prosjektet.

Målet er å få på plass en operativ prosjektleder fra vinteren 2021.

– Østfold-regionen har et stor marked for bygg, og med urbanisering og store infrastrukturprosjekter må vi regne med at dette vil tiltrekke seg kriminelle aktører. Det er viktig å etablere en beredskap mot dette, sier Lars Mamen, daglig ledar i Fair Play Bygg Oslo og omegn.

– Vi har sett at mange Østfoldbedrifter reiser inn til Oslo-gryta og tar oppdrag her. Vi har levert informasjon til Akrimsenteret om flere av disse. Vi har også mottatt tips fra publikum om arbeid på byggeplasser i Østfold. Selv om Østfold er en trivelig region, er det naivt å tro at akrim bare er et storbyfenomen. Vi må forvente at kriminelle som vil forsøke å skaffe profitt fra bygg- og anleggsbransjen også vil etablere seg i Østfold, sier han.

Frank Pedersen fra byggmesterforbundet i Østfold, Stig Hansen fra Østfold fagforening Fellesforbundet, Terje Beck fra NELFO i Østfod og Stefan Fiko fra EL&IT forbundet i Østfold er initiativtakere til prosjektet.