Vil ha heis på hytta

Det var vel bare et spørsmål om tid. Nå forteller en heisleverandør at de første henvendelser er kommet om heis på hytta, skriver hytteavisen.no.

De fleste har knapt vært inne på tanken. Men noen har. De vil ha heis på hytta!

– Vi har i lengre tid erfart at stadig flere vil ha heis i hjemmet. Ganske så spesielt og nytt er det at vi nå har fått flere forespørsler om heisløsninger også på hytta. Det viser at nordmenn er villig til å strekke seg langt for å øke komforten i fritidsboligen, enten det er i fjellheimen eller skjærgården, sier Kjetil Eriksen, salgssjef i ThyssenKrupp Encasa til hytteavisen.no.

Konsernet har lansert en serie såkalte løfteplattformer for privatboliger, som man tror kommer til å bli et produkt også for hyttefolket.

Ganske unormalt
– De tar langt mindre plass i boligen enn en ordinær heis, og samtidig er de betydelig rimeligere i installasjon. Dette er typiske modeller vi nå får henvendelser om fra nordmenn som vurderer å installere heis på hytta, sier salgssjefen samtidig som han innrømmer at slike spørsmål har vært ganske unormale.

Han forteller til avisen at man må regne med å bla opp mellom 100.000-150.000 kroner for å få installert en løfteplattform mellom to etasjer.

– For denne investeringen er man sikret muligheten til å benytte hytta lenger – også når man blir eldre, poengterer Eriksen.

Les hele saken på hytteavisen.no.