Vetle Houg går til HeidelbergCement i Norge. Foto: HeidelbergCement
Vetle Houg går til HeidelbergCement i Norge. Foto: HeidelbergCement

Vetle Houg ny bærekraftsjef for HeidelbergCement

Vetle Houg er ansatt som ny bærekraftsjef for HeidelbergCement i Norge.

Houg kommer fra stillingen som kommunikasjonssjef i Betongfokus, og har tidligere vært daglig leder i Byggutengrenser.

Vetle Houg vil rapportere til Head of ESG i HeidelbergCement Northern Europe, Karin Comstedt Webb.

Karin Comstedt Webb er glad for å få med Houg inn i det nordiske bærekraftsteamet.

– Jeg ser frem til å forsterke teamet med Vetle. Han har over 20 års yrkeserfaring og god kjennskap til vår bransje og de utfordringene vi imøtekommer. Jeg er også overbevist om at Vetle kommer til å være en sterk pådriver for den omfattende omstillingen vi er midt oppe i, og der HeidelbergCement på mange måter er ledende, sier Webb i en pressemelding.

I Norge er HeidelbergCement en betydelig aktør gjennom sine eierskap i selskaper som bla Norcem, NorBetong, NorStone, Norsk Stein, og Contiga.

Houg selv ser også frem til å begynne som bærekraftsjef i HeidelbergCement.

– I de siste årene har jeg jobbet på vegne av bransjen, og bærekraft har vært et sentralt tema hele veien. Det er bærekraft politikere og samfunn for øvrig er mest opptatt av, og det har vært veldig lærerikt med noen år på utsiden! Nå ser jeg fram til å ikke bare snakke om bærekraft, men også være med på å gjennomføre de handlingene og tiltakene som tar oss videre, sier Houg i meldingen.

– Ikke minst ser jeg frem til å jobbe sammen igjen med alle de kunnskapsrike og dyktige folkene i HeidelbergCement. Mange kjenner jeg, men andre er nye for meg, sier Houg som tidligere også har jobbet i HeidelbergCement og hos datterselskapet NorBetong.

Houg startet i den nye stillingen 15. september, men vil frem til årsskiftet også jobbe for Betongfokus.