Verdens første robotklipper stilles ut

Verdens første kommersielle robotgressklipper stilles ut under Nordens største arkitekturfestival i Oslo.

Når Oslo arkitekturtriennale åpner denne uken kan Nordens største arkitekturfestival skilte med 600 gjenstander fra over 200 arkitektkontorer, virksomheter og miljøorganisasjoner fra hele verden. Sentral i utstillingen er verdens første kommersielle robotgressklipper, ifølge en pressemelding fra Husqvarna.

—Klassikeren Husqvarna Solar Mower var gnisten som tente revolusjonen innen robotgressklipping og er derfor en god representant for triennalens grønne tema, sier produktansvarlig i Husqvarna Oddmund Ihle.

Bak den grønne døren
Oslo arkitekturtriennale arrangeres hvert tredje år. ”Bak den grønne døren” er navnet på årets hovedutstilling som gir et innblikk i begrepet bærekraft.

Utstillingen varer fra 19. september til 1. desember på DogA – Norsk Design- og Arkitektursenter og den markerer triennalens femårsjubileum. Utstillingen fokuserer på hvordan arkitektur, byplanlegging, forskning og politisk makt nå møtes på tvers av begrepet bærekraft, 30 år etter at begrepet først ble lansert.

- Husqvarnas Solar Mower stilles ut ved siden av arkitektoniske modeller, prototyper, tegninger, bilder, presseklipp, leker og andre objekter som alle har en visjon om bærekraftighet, sier Maarten Gielen, kurator for Oslo arkitekturtriennale.

Solar Mower ble verdens første robotgressklipper da den ble lansert av Husqvarna i 1995 – et innovasjonsgjennombrudd som genererte massiv interesse verden rundt. Klipperen var unik ikke bare pga. solcelleteknologien, men også fordi den klippet gress på en helt ny måte uten at eieren trengte å løfte en finger.

Ipad-gressklipper
Robotgressklipperen var gnisten som startet det hele, og den kan på en måte kalles vår industris Ipad, fordi den skapte en helt ny produktkategori. Tre år senere, i 1998 kom første generasjon Husqvarna Autmomower robotgressklippere og resten er historie, sier Ihle.

Les mer mer om arkitekturfestivalen her.