Foto: Arcona
Foto: Arcona

Veidekke skal bygge kinokompleks i Uppsala

Veidekkes datterselskap Arcona har fått oppdraget med å bygge Filmstadens nye lokaler i sentrale Uppsala for Uppsala Akademiförvaltning.

Prosjektet er en totalentreprise i samspill til en verdi av cirka 330 millioner svenske kroner. Arbeidet starter i juni 2021, og prosjektet skal stå ferdig i februar 2024, skriver Veidekke i en pressemelding.

Arcona skal, i samspill med kunden Uppsala Akademiförvaltning, bygge et helt nytt underholdningskompleks for Filmstaden i Dragarbrunnsgatan i Uppsala sentrum. Det samlede arealet på cirka 7.700 kvadratmeter skal blant annet romme kino med 13 saler samt forretningslokaler og restauranter. Prosjektet omfatter også renovering av underliggende garasje i to plan.

– For Uppsala Akademiförvaltning er det ekstra gøy å kunne bidra til et levende sentrum i Uppsala. Nya Filmstaden blir en etterlengtet møteplass for Uppsalas innbyggere og alle filmelskere. Når valget falt på Arcona, var det på grunn av deres lange erfaring og kompetanse i slike komplekse prosjekter, sier Kent Berg, administrerende direktør i Uppsala Akademiförvaltning i meldingen.

– Vi gleder oss til å kunne fortsette å utvikle sentrale Uppsala, denne gangen i samarbeid med Uppsala Akademiförvaltning. At Uppsala Akademiförvaltning velger Arcona som partner, er en stor ære, og dette er et viktig prosjekt i vår pågående satsing i Uppsala, sier Per Almgren i Arcona.

Kontrakten inngår i ordrereserven for inneværende kvartal, opplyser Veidekke.