Illustrasjon: Arcona
Illustrasjon: Arcona

Veidekke-selskap bygger om skolebygg i Vallentuna

Veidekkes svenske datterselskap Arcona har fått oppdraget med å bygge om Vallentuna gymnasium for Vallentuna kommune i Sverige.

Det skriver Veidekke i en pressemelding fredag.

Nye Vallentuna gymnasium skal romme både skole og kommunekontor etter ombyggingen. Kontrakten er en totalentreprise i samspill verdt omtrent 190 millioner svenske kroner, hvorav prosjekteringsfasen allerede er fullført og utgjør omtrent 15 millioner svenske kroner.

Skolebygget på rundt 9.000 kvadratmeter skal renoveres og bygges om til moderne og egnede lokaler for både skoleelever og kommuneansatte, skriver Veidekke.

Nytt vifterom på taket og parkeringshus for ansatte inngår også i prosjektet, som forventes ferdigstilt høsten 2024.

– Nå er vi svært glade for å kunne signere en avtale med Arcona om å bringe hele dette spennende prosjektet i havn, sier Vallentuna kommunes prosjektleder Magnus Sjögren i pressemeldingen.

Arcona gjorde i juni 2022 kjent at de hadde fått oppdraget med å prosjektere ombyggingen, og selskapet har nå altså fått tillit til å gå i gang med selve produksjonsfasen, heter det i meldingen.

Veidekke skriver videre at byggestart er rett om hjørnet og at planlegging og rivingsarbeid er i gang. Blant annet er det gjort tiltak for at skolen skal kunne fortsette vanlig drift i prosjektperioden.

– Det er kjempegøy å få Vallentuna kommunes tillit til å gå videre med fase to i dette samspillsprosjektet, som har mange og ikke helt enkle utfordringer. Vi er klare for oppgaven og ser frem til å starte produksjonen nå, sier prosjektleder Jörgen Böhlin i Arcona.