Ulvenplassen vil bestå av 264 boliger når prosjektet ferdigstilles i 2026. Illustrasjon: LPO Arkitekter
Ulvenplassen vil bestå av 264 boliger når prosjektet ferdigstilles i 2026. Illustrasjon: LPO Arkitekter

Veidekke og OBOS bygger 264 boliger på Ulven

Veidekke starter opp byggingen av 264 nye boliger på Ulven i Oslo for byggherre OBOS.

– Vi er svært fornøyde med at vi kan fortsette den storstilte utbyggingen av Ulven sammen med OBOS og takker så mye for oppdraget. Dette er ekstra viktig for oss nå når boligmarkedet har kjølnet av. Samtidig vet vi jo at markedet kommer tilbake. Ved at OBOS tar ansvar og bygger uten forhåndssalg er de med på å dempe den rekyleffekten som kommer i Oslo når markedet snur, sier avdelingsleder Kaare Gilhus i Veidekke Bygg Oslo i en pressemelding fra Veidekke torsdag.

Veidekke bygger ut prosjektet Ulvenplassen i en totalentreprise verdt 597 millioner kroner før moms.

Byggingen starter uten forhåndssalg, skriver OBOS i en pressemelding.

– Det bygges for få boliger i Oslo, og boligmangelen vil øke enda mer de neste årene grunnet lavkonjunktur i markedet. Når OBOS nå velger å sette i gang bygging av 264 boliger uten forhåndssalg, er det for å bidra til å redusere boligmangelen og ha nye boliger å tilby medlemmene våre når boligmarkedet er tilbake, sier konserndirektør for boligutvikling storby i OBOS, Ingunn Andersen Randa.

Ulvenplassen skal stå ferdig i første halvår 2026, og da vil omtrent to tredjedeler av boligbyggerens utbygging av Ulven være ferdigstilt, heter det i pressemeldingen fra OBOS. Veidekke har bygget over 500 av de 692 boligene som allerede er ferdigstilt på Ulven.

Boligene i prosjektet varierer fra ettromsleiligheter på rundt 30 kvadratmeter til femroms på over 160 kvadratmeter. Hver fjerde av boligene i byggetrinnet vil inngå i et nytt seniorkonsept med fellesarealer.

– Noe av det unike med dette prosjekter er et seniorkonsept med 62 boliger, i samarbeid med Diakonhjemmet Omsorg. Seniorkonseptet får gode fellesarealer innendørs og utendørs, og en egen husvert som skal skape et godt og spennende bomiljø og være tilgjengelig for beboerne, sier daglig leder i Ulven Bolig AS Stian Svae i pressemeldingen fra OBOS.