<p>Slik så Munchmuseet ut på mandag. Foto: Veidekke</p>

Veidekke ferdig med Munch-gliden

Munchmuseet har de siste ukene vokst opp mot 2 meter i døgnet. Etter 33 døgn er den omfattende betonggliden ferdig.

Gliden på Munchmuseet i Bjørvika var ferdig klokken 18. 53 på mandag, nøyaktig 33 døgn og 53 minutter etter at betonggliden startet 16. november.

Veidekke skriver på sin blogg om prosjektet at 50 personer har jobbet i 24 døgn til hovedgliden på 8 etasjer var ferdig lørdag 10. desember.

Deretter har rundt 15 personer støpt de siste 20 meterne, til 59 meters høyde, på 9 døgn.

Signalbygget har i snitt vokst 1,6 meter i døgnet, og på det meste opp mot 2 meter.

Omfattende arbeid

Arbeiderne har montere 650 tonn armering og 21.000 skrujernskoblinger, og støpt hele 3300 kubikkmeter betong. Det tilsvarer vel 550 lastebillass betong, og i tillegg har arbeiderne montert rundt 700 utsparinger og utallige elektroinstallasjoner.

Les også: Veidekke glir opp Munchmuseet i rekordfart

Totalt er det arbeidet 32.040 timeverk for å ferdigstille gliden, i tillegg til planlegging og prosjektering.

- Dette er et unikt og ambisiøst prosjekt. Selv om det ikke er den største glideforskaling i Norge, er det sannsynligvis den mest kompliserte, sa prosjektleder Bente Lillestøl i Veidekke til Byggeindustrien i november.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Illustrasjon: Estudio Herreros / Kultur- og idrettsbygg

Podium

Bygget skal i tillegg omkranses av et podium over 4 etasjer, men det bygges først etter jul. Rundt påsketider starter også betongarbeidet i skrådelen. Deretter skal gulvene legges, fasadeplatene monteres og hele bygget innredes.

- Råbygget er i praksis ferdig om et år, og museet er planlagt ferdig i desember 2019. Den offisielle åpningen blir på Munchs bursdag i 2020, sa Øyvind Børstad, prosjektleder for bygg i ÅF Advansia, i novemeber.

Les også: Gliden for Munch i gang

Les også: Etablerer informasjons-paviljong for nytt Munchmuseum