Ill. Løvseth + Partner AS.

Vedal Entreprenør bygger boliger for 450 millioner på Kværnertoppen

OBOS Kværnerbyen AS har engasjert Vedal Entreprenør AS som totalentreprenør for Kværnertoppen i Kværnerbyen. Kværnertoppen består av 212 leiligheter fordelt på tre bygg med felles underliggende garasje. 

Prosjektet er tegnet av arkitektkontoret Løvseth + Partner AS.

Prosjektet er vunnet i en fastpriskonkurranse og har en kontraktsum på ca. 450 millioner kroner (eks. mva.).

- Arkitekten har et ønske om at prosjektet skal fremstå som variert ved hjelp av forskjellige høyder, retningsforandringer i gateløpene og med forskjellig koloritt på fasadene. Mot Ekebergskråningens småhusbebyggelse har fasadene mest variasjon for tilpasning. De tre byggene er henvendt mot et stort og samlende, grønt gårdsrom. Det vil være leiligheter av ulik type og størrelse, og i neste salgstrinn tilbys en del mindre toromsleiligheter uten krav om handicaptilpasning, heter det i en pressemelding.

Salget for første byggetrinn startet våren 2016 og prosjektet har nå solgt 75 av 90 leiligheter. Neste trinn planlegges lagt ut for salg på nyåret.

- Vi er svært fornøyde med å ha blitt valgt som totalentreprenør for dette prosjektet. Boligbygging er et satsingsområde i Vedal, og vi gleder oss til det videre samarbeidet med OBOS Nye Hjem AS, sier daglig leder Reidar Wulfsberg i Vedal Entreprenør.

Vedal Entreprenør har for tiden mange pågående prosjekter som gjennomføres som samarbeidsentrepriser.

- Det er for øvrig alltid spennende å delta i fastpris-konkurranser. Vedal Entreprenør ønsker å tilby kundene en komplett gjennomføring i totalentreprise enten det er en fastpris- eller en samarbeidsavtale, sier Wulfsberg.