Onsdag morgen ble det oppdaget en vannlekkasje i det nye kulturhuset på Hamar. Vannskadene skal ha gått hardest ut over biblioteket (foto: Jørn Hindklev).

Vannlekkasje i flunkende nytt kulturhus

Onsdag morgen ble det oppdaget en lekkasje i sprinkleranlegget i det nye kulturhuset på Hamar. 500 bøker skal være skadet.

Fredag 14. mars foretas den offisielle åpningen av nye Hamar kulturhus. Opptakten til den store festen ble alt annet enn strålende.

Hamar Arbeiderblad skriver på sin nettside at hundrevis av bøker er ødelagt av vannet som flommet ut av sprinkleranlegget i det nye kulturhuset i Hamar natt til onsdag. Da dette ble oppdaget tidlig onsdag morgen, var hundrevis av bøker i det nye biblioteket ødelagt.

Lekkasje fra sprinkleranlegget

Kilden til vannskaden er en lekkasje i sprinkleranlegget i det splitter nye kulturhuset. Lekkasjen skal ha startet i sprinkleranlegget i taket på veg inn i Alf Prøysen-salen. Den tekniske årsaken til lekkasjen er foreløpig ikke kjent.

- Fra Prøysen-salen har store mengder vann gått gjennom gulv og tak og rammet to garderober/bad, det lille øvingsrommet i Prøysen-salen samt alle etasjene i biblioteket. Men det er i første rekke andre etasje i biblioteket som er rammet av lekkasjen, forteller prosjektleder Ole Jonny Eriksen i Hamar Kommune til h-a.no

Fredag 14. mars foretas den offisielle åpningen av Hamar kulturhus. Opptakten til festen ble ikke strålende (foto: Jørn Hindklev).

Vannet rant gjennom alle etasjene

Han betrygger at skadeomfanget ikke skal være så omfattende som først fryktet.

─ Den bygningsmessige skaden dreier seg trolig bare om himlinger i tak og noen gulvkonstruksjoner i tre. Det er mye betong i dette huset, og betongen tåler vannet godt, sier Eriksen.

Fordi slusene åpnet seg akkurat slik at vannet traff like ved trappa, er vannmengdene av ukjent størrelse gått gjennom alle etasjer, melder h-a.no.

Åpningsshowet som også blir sendt på NRK fredagskvelden gjennomføres som planlagt, til tross for vannlekkasjen.