Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Utbygger får 100.000 kroner i bot

Bærum kommune har ilagt utbyggeren av Skuiveien 34–36 100.000 kroner i bot for ulovlig bygging.

Det skriverBudstikkai en artikkel på sine nettsider.

Nå har utbyggeren Skuiveien 40 fått frist til 26. november med å betale boten, heter det i artikkelen.

Årsaken er at byggingen av de to tremannsboligene ble satt i gang uten at det var søkt om eller gitt igangsettingstillatelse, og uten at noe firma hadde tatt på seg det formelle ansvaret for byggingen.

De to tremannsboligene ble også påbegynt uten at plassering, arkitektur, konstruksjonssikkerhet og geoteknikk var tilstrekkelig prosjektert.

– Jeg kan ikke huske noen andre saker i den størrelsesordenen. Men så er det også en veldig spesiell sak, sier bygningssjef Hanne Høybach i Bærum kommune til Budstikka.

Eieren av av Skuiveien 40, Inge Berge, har ikke ønsket å kommentere saken overfor avisen.

Byggearbeidene ble oppdaget da Bærum kommune var på befaring etter at en støttemur på tomten raste ut og knuste en bil. Den ene av de to tremannsboligene var da under oppføring, mens grunnarbeidene var i full gang for den andre.

Siden har utbyggeren, ifølge Budstikka-artikkelen, jobbet iherdig med å finne selskaper som vil ta på seg det formelle ansvaret for arbeidene som allerede er utført. Samtidig har Bærum kommune forhåndsvarslet at de vil kreve at de påbegynte boligene rives.

– Dersom grunneieren klarer å finne selskap som vil ta på seg ansvarsrett og samtidig bekrefte at arbeidene er utført etter lover og regler, så vil vi vurdere å la bygningene få stå. Vi er ikke kjent med at han har fått til det ennå, sier Høybach.

Flere av leilighetene i tremannsboligene er allerede solgt, heter det i artikkelen på budstikka.no.