Mjøstårnet

Usbl skal forvalte verdens høyeste trehus

Usbl har sikret seg forvaltningskontrakten på verdens høyeste trehus.

Mjøstårnet i Brumunddal, hvor Arthur Buchardt er byggherre, vil rage hele 84,5 meter over bakken. Når bygget står ferdig skal Usbl sørge for både etablering og forvaltning videre.

Avtalen ble nylig inngått mellom AB Invest AS og Usbl's kontor på Lillehammer. Med det får Usbl forvaltningsoppdraget for verdens høyeste trehus. Bygget, som vil bestå av både næring og boliger, vil med sin 84,5 meter høye bygningskropp bli verdens høyeste trehus.

Byggeprosjektet ledes av den visjonære byggherren Arthur Buchardt i AB Invest. Buchardt fikk ideen til bygget da norske politikere oppfordret om å tenke mer rundt temaene klima, kortreist og bærekraftig, og han ble direkte inspirert av Parisavtalen, og forpliktelsene om å redusere Co2-utslipp.

- Vi er stolte over å få mulighet til å både etablere og forvalte et slikt signaturbygg som Mjøstårnet kommer til å bli. Bygget som føres opp i massiv tre gir mindre utslipp og mer miljøvennlig drift. Vi i Usbl er svært glade for å få muligheten til å bidra til at dette bygget blir forvaltet videre på en god og profesjonell måte, sier administrerende direktør i Usbl, Johan Bruun i en pressemelding.

Mjøstårnet blir åpnet i mars 2019. De 18 etasjene vil inneholde kontorlokaler, hotell, restaurant, leiligheter og et badeanlegg.