Foto: Trond Joelson, ByggeindustrienFoto: Trond Joelson, ByggeindustrienFoto: Trond Joelson, ByggeindustrienFoto: Trond Joelson, ByggeindustrienFoto: Trond Joelson, Byggeindustrien

Ullern flerbrukshall overlevert Ullern IF

Oslo kommune ved Kultur- og idrettsbygg har nå ferdigstilt en ny flerbrukshall på Oslo vest.

Fakta om hallen

- Byggherre: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
- Arkitekt: Dyrvik Arkitekter
- Totalentreprenør: Kruse Smith Entreprenør AS
- Byggeperiode: desember 2018 - mars 2020
Kostnadsramme: 166 millioner kroner

- Bruksareal: Cirka 4.000 kvadratmeter
- Innendørs fasiliteter: Hallflate på 45x25 meter tilpasset håndball, basket, innebandy og volleyball, garderober, kiosk, styrkerom.
- Utendørsfasiliteter: Garderober for uteidrettene, speakerbod for kommentering av fotballkamper, nye utendørstribuner for kunstgressbanen.
- Nytt klubbhus for Ullern IF med sydvendt takterrasse på rundt 300 kvadratmeter.

Den nye flerbrukshallen ligger i Ullern idrettspark ved den eksisterende kunstgressbanen. Hallen er tilrettelagt for innendørs ballidrett. 

- I tillegg inneholder den et nytt klubbhus med garderober og tilhørende fasiliteter for Ullern IF, som er en stor klubb med mange idretter og med et stort antall aktive utøvere, som nå kan flytte inn i egne lokaler, heter det i en pressemelding fra Oslo kommune.

- Det er en flott og etterlengtet hall som nå er overlevert Ullern IF. Et aktivt idrettstilbud der folk bor er utrolig viktig. De lokale anleggene spiller en sentral rolle som rekrutteringsarena til idretten. Denne hallen betyr mye for Ullern idrettslag og for barn og unge i nærmiljøet, sier byråd for næring- og eierskap, Victoria Marie Evensen i meldingen.

I tillegg til å være en arena for den lokale idretten i bydel Ullern, skal Ullern flerbrukshall bidra til å styrke kapasiteten på idrettsanlegg totalt sett i hovedstaden.

Ullern flerbrukshall er bygget som passivhus, og har et varmepumpeanlegg med energibrønner som vil dekke 90 prosent av varmebehovet. Det er også stilt krav til materialbruk, blant annet bruk av resirkulert stål og lavkarbonbetong.

- Ullern flerbrukshall er bygget fossilfritt. I dette prosjektet er konseptet i tillegg tatt et hakk videre ved at det er benyttet fossilfri transport til og fra anleggsområdet i den grad det har vært mulig, melder kommunen.

- Vi er opptatt av å drive utviklingen i en mer miljøvennlig retning, og samarbeider med bransjen for å finne gode løsninger. Det gjenstår fremdeles noen biler og maskiner der det ikke finnes fossilfrie alternativer, men en stor del av transporten har vært fossilfri sier Eli Grimsby, byggherre og direktør i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF.

Kruse Smith Entreprenør har vært totalentreprenør for utbyggingen, som er tegnet av Dyrvik Arkitekter.

Les Byggeindustriens presentasjon av bygget her