Ullern barnehage i ny drakt

Ullern barnehage er den niende i rekken av barnehager som er blitt rehabilitert. Byråd for oppvekst og utdanning, Anniken Hauglie har åpnet dem alle, så også Ullern.

Barnehagen fremstår som ny, og i tillegg de lokalene de allerede disponerte, er det gjort en stor jobb for å også gjøre underetasjen til en del av barnehagen.

Bystyret har bevilget 150 millioner kroner årlig til Omsorgsbygg for å rehabilitere de barnehagene i byen som trenger det mest. Så langt i perioden er ni barnehager

- Å få oppgradert disse barnehagebyggene er viktig. Personalet er det viktigste for barna, men byggene har også stor betydning for store og små. Gode, funksjonelle bygg kan også virke rekrutterende, og vi er jo opptatt av å få de beste folkene til å jobbe med våre minste innbyggere, sa Anniken Hauglie.

Det er Omsorgsbygg som byggeier som har hatt prosjektansvaret for rehabiliteringen av Ullern.

- Alle innvendige og utvendige overflater er nye, nytt ventilasjonsanlegg er montert, alle sanitære anlegg er skiftet, nye dører, det er installert varmepumpe og heis. I praksis er dette en ny barnehage, fastslår assistererende eiendomsdirektør Eldar Brynjulfsen, som har ansvaret for rehabiliteringen.