Maskinentreprenørselskapet Tveter & Lund i Larvik er først i Norge med Hitachi-hjullasteren ZW160-7.
Maskinentreprenørselskapet Tveter & Lund i Larvik er først i Norge med Hitachi-hjullasteren ZW160-7.Foto: Nasta.

Tveter & Lund først med ny Hitachi-hjullaster

Denne uken overlevert Nasta den første utgaven av hjullastermodellen Hitachi ZW160-7 til maskinentreprenørselskapet Tveter & Lund i Larvik. Prototypen av hjullasteren ble presentert på Bauma i fjor.

Hjullasteren er utstyrt med en motor med 171 hestekrefter og den har en egenvekt på drøye 13 tonn, opplyser Nasta i en pressemelding.

– Det er skjedd utrolig mange endringer på disse hjullasterne sammenlignet med tidligere serie 6 lastere. Denne størrelsen er den perfekte servicemaskin. Alt er tilrettelagt både innvendig og utvendig for at sjåføren skal ha en så enkel og behagelig hverdag som mulig. Maskinen kommer dessuten også som parallelløfter i denne modellen, sier maskinselger Kjell Sørensen i Nasta.

Daglig leder Per Anders Lund i Tveter & Lund og maskinselger Kjell Sørensen i Nasta.
Daglig leder Per Anders Lund i Tveter & Lund og maskinselger Kjell Sørensen i Nasta.Foto: Nasta.

Tveter & Lund AS har vært Nasta-kunde i over 40 år, men det er første gangen selskapet kjøper Hitachi-hjullaster. Maskinentreprenøren er opptatt av å ha en moderne maskinpark og har ifølge Nasta også en klar grønn profil.

– Nye moderne maskiner er et «must» for å få nye jobber som krever moderne motor med lave utslipp. Når det nå var på tide å investere i hjullaster var det mye på grunn av den nye motoren med steg V og redusert dieselforbruk. Det å ha nye og moderne maskiner er også et ledd i rekrutteringsarbeidet med å få tak i de beste folka i bransjen. Dessuten er det jo klart en fordel å holde seg til en leverandør, sier daglig leder Per Anders Lund i Tveter & Lund.