Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Trysil Byggsystem konkurs – 37 mister jobben

Trysils største entreprenør, Trysil Byggsystem, gikk konkurs forrige uke, etter å ha pådratt seg en gjeld på 54 millioner kroner.

Østlendingen skriver at de får opplyst av bobestyrer at entreprenøren har hatt store tap på flere prosjekter de siste årene. Gjelden skal ha vokst til rundt 54 millioner kroner. 37 ansatte i firmaet mistet jobben i konkursen.

«Vi har jobbet aktivt med flere aktører for å kunne finansiere og starte nye prosjekt, men har ikke lykkes. På bakgrunn av dette ser styret ingen mulighet til videre drift», skriver eier Håkan Stengrundet i en pressemelding.

– Dette er en ganske stor konkurs sammenlignet med andre konkurser som har vært i distriktet tidligere. Den berører også veldig mange i Trysil, og det er mange arbeidsplasser som ryker, sier advokat Helge Hartz, som er oppnevnt som bobestyrer, til Østlendingen.

Trysil Byggsystem ble dannet etter en annen konkurs i 2011. I følge siste kjente regnskapstall fra nettstedet proff.no omsatte selskapet for 136,7 millioner kroner i 2017. Driftsresultatet det året var minus 3,6 millioner kroner.