Vindkraftutbyggingen har lenge vært en omstridt sak på Frøya, og det har blitt arrangert gjentatte demonstrasjoner mot utbyggingen. Her fra en demonstrasjon i april. Foto: Ronny Teigås / NTB scanpix

Trønderenergi har anmeldt vindkraftaksjonist

Trønderenergi har anmeldt vindkraftkraftaksjonist for å ha oppholdt seg på anleggsområdet i Nessadalen på Frøya under sprenging, skriver Adresseavisen.

Leder Eskil Sandvik i aksjonsgruppa «Nei til vindkraft på Frøya" er anmeldt for to forhold. Aksjonslederen skal ha gått innenfor sikkerhetssonen mens det pågikk spregningsarbeid i begynnelsen av juli, ifølge avisen.

– Det er direkte farlig å gå inn å stille seg ved en armert sprengladning som skal sprenge fjell. Vi er redde for at folk skal komme til skade, sier konserndirektør Stig Tore Laugen for kommunikasjon og samfunnsansvar i Trønderenergi.

Aksjonslederen for vindkraftmotstanderne på Frøya benekter ikke at han var på anleggsområdet den aktuelle dagen. Sandvik sier han skulle dokumentere det han beskriver som miljøkriminalitet ved anlegget.

Vindkraftaksjonisten deler ikke Trønderenergis oppfatning av at det var en farlig situasjon og håper at politiet henlegger anmeldelsen.

Trønderenergi har anmeldt til sammen seks hendelser ved Frøya vindpark de siste ukene.

Ifølge Laugen dreier to andre hendelser seg om mindre hærverk mot hengelåser ved anleggsområdet. Dette er ikke Sandvik anmeldt for, og Trønderenergi vet ikke hvem som står bak disse to forholdene.