Illustrasjonsfoto: NCC

Trimble lanserer drifts- og vedlikeholdssystem for veientreprenører

Quadri Open Route, en ny nøsning for produksjonsstyring av veidrift og -vedlikehold, er nå videreutviklet av Trimble og gjort tilgjengelig for alle driftsentreprenører på det norske markedet.

Det skriver Trimble i en pressemelding denne uken.

Quadri Open Route har som oppgave å automatisere norske drifts- og vedlikeholdskontrakter, fra feltkjøretøy og underleverandører, til driftsentreprenør og Statens vegvesen. Løsningen ble i utgangspunktet laget for Mesta, men gjøres nå allment tilgjengelig, heter det i pressemeldingen.

Mer enn 40 prosent av driftskontraktene på dagens veinett bruker, ifølge meldingen, allerede Quadri Open Route gjennom Mesta.

– Ny teknologi som smarttelefoner, apper, BIM, billige GPS-løsninger, sensorer for alt med mer, gjør at digitaliseringen er fullt mulig allerede i dag. Quadri Open Route utnytter alle disse teknologiene for å digitalisere arbeidsprosessen i hele verdikjeden. Løsningen er skreddersydd for norsk veidrift, spesielt under norske vinterforhold, og gjør det mulig å møte alle utfordringer knyttet til Statens vegvesens krav, uttaler Merete Tøndel i Trimble.

For å oppnå full digitalisering er feltkjøretøyene forsynt med sensorer og automatisk loggeutstyr for å registrere forbruket av blant annet strøsand og salt. I tillegg omfatter Quadri Open Route en app som sjåførene bruker for å registrere erfaringer fra arbeidsøkten.