Prosjektleder Eli Bjørhovde Rindal (t.h.) og adm. dir. i Treindustrien, Heidi Finstad, inviterer til møte om brannbehandlet trevirke på Bygg Reis Deg.

Treindustrien inviterer til seminar om brannbehandlet trevirke på Bygg Reis Deg

Treindustrien inviterer i forbindelse med Bygg Reis Deg til seminar som gir en innføring i brannbehandlet trevirke og hvordan det skal dokumenteres.

Det finnes ulike metoder for å behandle trevirket på som forbedrer treets egenskaper ved brannpåvirkning. Maling, lakk og impregnering er eksempler på brannbehandling med ulike behov for vedlikehold.

- Treindustrien opplever forvirring i markedet knyttet til markedsføring og dokumentasjon av brannbehandlet trekledning , og inviterer til møte for å klargjøre egenskapene, kravene og regelverket knyttet til disse produktene, heter det i en pressemelding.

Treteknisk Institutt går gjennom krav til produktdokumentasjon, ulike metoder for brannbeskyttelse av tre, samt vedlikeholdsbehov. Fra DiBK kommer Janneke Solem som skal snakke om tilsyn, oppfølging av regelverk og ansvarsforhold.

- Seminaret passer for alle som produserer, kjøper, selger eller bruker brannbehandlet trevirke; byggherrer, proffselgere, entreprenører, produsenter, rådgivende ingeniører, byggmestere og andre interesserte, melder Treindustrien. Arrangementet er gratis og finner sted på Thon Hotel Arena i Lillestrøm torsdag 17. oktober fra kl 12.30.